בן (ראובן) חיון הוא ממובילי תחום הרחפנים הטקטיים בחטיבת יבשה ותעש באלביט, תחום חדש יחסית בחברה, שמעורר עניין גלובלי. "בשנים האחרונות, ובעיקר מאז פרוץ המלחמה באוקראינה, הפיתוח של יישומים בתחום תפס תאוצה", אומר בן. "אופי הלחימה משתנה כל הזמן ומחייב מיפוי, זיהוי ואפילו תקיפה של מטרות בזמן אמת על ידי הכוחות בשטח. הרחפנים מאפשרים למשל פתיחת צירים, ראות מעבר לחומה או לגבעה – ומעל כל אלה מתפתח רובד נוסף, של בינה מלאכותית".
הסיפור שלי
בן החל לעבוד באלביט ב-2011 עוד בהיותו סטודנט להנדסת חשמל, בצוות ניסויים והדגמות ללקוח. בהמשך עבר להנדסת מערכת ולפיתוח מערכות נשק עבור מתמרנים (טנקים, תומ"תים וכדומה). "כיום כמנהל טכני אני מוביל פרויקטים בתחום המערכות המאוישות והלא מאוישות, חקר והטמעה של בינה מלאכותית ואלגוריתמיקה מתקדמת במערכות לחימה ופיתוח מערכות נשלטות מרחוק – ויש גם חיבורים ביניהן", הוא מספר. "המערכות משלבות בינה מלאכותית באמצעות איסוף ועיבוד נתונים. אנחנו חוקרים במעבדה מיוחדת שהקמנו לכך אילו עוד תובנות ויכולות ניתן להפיק מהן, ועובדים באופן שוטף כדי לדייק את הפיתוח מול צרכי הלקוחות ושדה הקרב המתפתח".
לרחפנים הטקטיים הגיע בן מתוך אהבה לעולם התעופה – מאז ילדותו הטיס טיסנים ואף השתתף בגדנ"ע אוויר, וגם היום הוא משתדל לשתף בתחביב את ילדיו, בני 9, 6 ו-4. בן גדל בנתניה, והכיר כבר מילדות את אשתו עינב, הנדסאית אדריכלות, כשלמדו יחד באותו בית ספר יסודי. לאחר השחרור מהצבא, נפגשו מחדש דרך חברים משותפים – ומאז הם יחד.
משפחת חיון אוהבת מאוד בעלי חיים. עד לאחרונה היו להם שני כלבים גדולים ושני חתולים, אך בנסיבות טבעיות נותרו רק כלב אחד וחתול אחד. "החיות הם חלק מאיתנו, אימצנו את הכלב הראשון כשעברנו לגור יחד – והוא אפילו היה איתנו בחתונה. הילדים נולדו וגדלו איתם, וזה היה קשה מאוד להיפרד".