"אסור לזלזל בחומרי נפץ, צריך לכבד אותם – כשמכירים אותם מגלים שהם מאוד מעניינים ולא מאיימים", אומרת יעל שטורך, מנהלת פרויקטים בהדיפה קנית בשטח חומרים אנרגטיים בחטיבת יבשה ותעש. "צריך להכיר את החומר כמו שמכירים אדם חדש: לכל אחד יש את הרגישויות והדקויות הקטנות שלו". עבודתה של יעל על פיתוח חדשני בתחום ההודפים הקניים, הביא לבחירתה כמצטיינת נשיא בתחום היזמות והחדשנות.
הסיפור שלי
הפיתוח שעליו שוקדת יעל בימים אלה הוא תהליך חדש בעולם הזיווד הקני – שנועד להחליף את הקופסאות הקיימות שבתוכן נמצאת תחמושת קנית. "בין אם מדובר בפצמ"ר שיוצא מקנה של מרגמה או פגז שיוצא מקנה ארטילרי – יש לתחמושת מערכת הדיפה שנמצאת בתוך קופסה", היא מסבירה. "העניין הוא שיש לקופסאות האלה כמה בעיות – ולכן התחלנו לחשוב על חלופות. אנחנו בוחנים כיום חמישה פולימרים – בתקווה שאחד מהם יצליח ויהיה טוב מהקופסה הקיימת. השגנו מימון ממפא"ת במסגרת הפרויקט הייחודי – ואנחנו פונים לגורמים באקדמיה".
עבודתה של יעל מאפשרת לה יצירתיות רבה וממשק עם תחומים רבים בפרויקטים שאנשים סביבה מנהלים. "ההתמחות שלי בחברה היא בחומרי נפץ הודפים, כאשר בפרויקט הזיווד הקמנו צוות עם אנשים מעולים בעלי התמחויות שונות. האושר שלי הוא העניין שמגיע מהעיסוק בכל כך הרבה נושאים שונים. המפעל הוא כמו קיבוץ קסום – והאווירה כולה היא של חופש ליזום וליצור", היא מספרת.
בסוף הלימודים האקדמיים המקצועיים קיבלה יעל תעודת הוראה ואף חשבה שתהפוך למורה – עד שאחרי הלימודים בחרה לעבור לעולם התעשיות הביטחוניות בהשפעת מרצה מהאוניברסיטה. "מה שמשך אותי לתחום היה פרויקט מעניין מאוד בתחום הכימיה – ונדלקו לי העיניים". את התשוקה שלה להוראה היא מביאה לתוך מקום העבודה: "בעבר, העברתי קורס על חומרי הדף לעובדים – ואהבתי את זה מאוד. גם במהלך העבודה השוטפת יוצא לי לחנוך עובדים. ממש כעת בפרויקט "את משנה" של חטיבת יבשה ותעש באלביט אני חלק מקבוצה, שאמורה להתחיל לחנוך וללוות עובדות חדשות".
בשעות הפנאי יעל אוהבת לקרוא ומתאמנת ביוגה. מקורות ההשראה בחייה מגיעים מתחומי עיסוק שונים: "בכל שנה אני רואה את הענקת פרסי ישראל ('עם עוד שלושה אנשים בארץ'), ומסתכלת על הסיפורים המדהימים – לראות לאן אנשים הגיעו ומה השפיע עליהם".