אלון היימר הרגיש מגיל צעיר מה יהיה הכיוון המקצועי שיבחר בו. "פירקתי מכשירי חשמל כל הילדות – להרכיב בחזרה לא היה לי סיכוי – ומאז שאני זוכר את עצמי נמשכתי להנדסה ופיזיקה", הוא מספר. "אני אוהב לקחת אתגרים קטנים ולנסות לפצח אותם. בעבודה שלי יש הרבה תת אתגרים טכנולוגיים, וכל אחד הוא עולם שלם". בזכות היצירתיות והתשוקה המקצועית, בין השאר, נבחר אלון כמצטיין נשיא ביזמות וחדשנות.
הסיפור שלי
אלון גדל בבאר שבע, ונשאר לגור בה עד לאחר סיום הלימודים באוניברסיטת בן גוריון. לאחר מכן עבר ללימודי תואר שני בטכניון, והתבסס עם משפחתו בחיפה. מקום העבודה הראשון שלו היה בחברת EORD שנרכשה מאוחר יותר על ידי אלביט, ובמצטבר מאחוריו כבר 20 שנים בחברה. בתפקידו כמהנדס עיבוד אותות משתייך אלון למינהל חישה ואחיזת שטח בחטיבת תקשוב וסייבר. "קו הפעילות העיקרי שלנו עד לאחרונה היה לפתח חיישנים ומערכות שמנטרים ויברציות זעירות, ומפיקים תובנות על המטרות שיצרו אותן. למעשה כמעט כל פעילות אנושית (ובפרט צבאית) יוצרת ויברציות, כשהניתוח בכלים אלגוריתמיים מאפשר לנו להבין מי ומה גרם להן", הוא מסביר.
במסגרת קו פעילות אחר שבו החלה הקבוצה לעסוק בשנים האחרונות, הוא שותף בפיתוח מערכת המבוססת על חיישן בשם LIDAR. "החיישן הזה מודד את הטווח למיליוני נקודות בזירה – אפילו בין אבנים או צמחיה – ומפיק מודל תלת ממדי של ענן נקודות. זהו חיישן שהגיע דווקא מהתחום האזרחי לצבאי, והיישומים שלו יכולים לנוע מגילוי של שרידי תרבויות עתיקות בחפירות ארכיאולוגיות, עד לתנועה של רכב אוטונומי, ועוד", הוא מספר.
אלון נשוי לאורית, כלכלנית במקצועה וכיום דוקטורנטית בפסיכולוגיה, ולהם שני ילדים – בן 16.5 ובת 13. במקרה של אלון, גם חלק מזמנו הפנוי מוקדש לתחביב הנדסי, והוא בונה חפצי נוי שמבוססים על משחקי אור. "אחת הדוגמאות היא מבנה שעשוי ממראות שאני מתכנן במחשב, מזמין, חותך לפי מידה ומדביק. החפץ הסופי יוצר תחושה של התבוננות בשמיים מלאי כוכבים".