עם PhD בכימיה מאוניברסיטת תל אביב ותשוקה טבעית למדעים, היה זה טבעי עבור דניאל להשתלב במעבדת הנדסת חומרים בחטיבת מודיעין ול"א. אחד התחומים המסקרנים ביותר שמובילה החטיבה היא טכנולוגיית לייזר רב עוצמה שעלתה לכותרות לפני כשנתיים, הודות לפריצת דרך טכנולוגית וניסוי מוצלח שהוכיח היתכנות מבצעית כנשק הגנתי חדשני. "יש לנו עוד הרבה מה לעשות בתחום הלייזר באלביט מערכות, ואני מעריך שבשנים הקרובות הפעילות הזו תוביל את עיקר העשייה שלנו", אומר דניאל.
הסיפור שלי
מזה כשבע שנים שדניאל שותף לתחום הנדסת החומרים, ועוסק במיטוב תהליכים וחומרים, לצד פיתוח רכיבים הכרחיים לתחום הלייזר שצריכים לעמוד בתנאי סביבה משתנים גם מחוץ למעבדת פיתוח. היכולות הייחודיות של הלייזר במערכות השונות בהן הוא משולב, הן ברמת הדיוק והן בעלות השימוש הנמוכה, מנבאות כי הוא עתיד להוות את אחד ממנועי הצמיחה המשמעותיים של החברה. "זה תחום שנחקר הרבה שנים לפני שהגעתי, ועכשיו הוא יוצא מהמעבדה לטובת ניסויים מתקדמים בשטח", מסביר דניאל. בשנה האחרונה הוביל בהצלחה צוות שעסק בפיתוח אחד הרכיבים, ולדבריו, הם עמדו ביעדים יוצאי דופן הודות למולטי-דיסציפלינריות ולהתמדה של צוות המעבדה, המהנדסים והחוקרים בחטיבה.
דניאל גדל ברחובות למשפחה דתית לאומית, אך יצא בשאלה לאחר שירותו הצבאי. "זה לא היה עניין במשפחה, ואני לא מייחס לזה חשיבות גדולה", הוא אומר. כבר מילדות התעניין במדעים מדויקים ושאף לשלב לימודי כימיה עם מאפיינים פיזיקליים. "אבא שלי, שהיה מנהל בכיר בחברת מקורות, תמך בי תמיד. אין לי ספק שחלק גדול מההישגים שלי שייכים לו", הוא מספר. לאחר סיום הדוקטורט, עבד בחברת SCD, חברה ישראלית בבעלות משותפת של אלביט מערכות ורפאל, העוסקת בפיתוח גלאים אלקטרו-אופטיים.
לדבריו, ההשתלבות באלביט הייתה נכונה עבורו, כיוון שתחום החומרים מבוסס מאוד בחטיבת המודיעין ול"א, לצד היתרון של שיתוף הפעולה הנרחב בין החטיבות, המאפשר לחקור, לשתף ולהעמיק ידע. דניאל וצוותו יעברו בקרוב למעבדה ייחודית, כחלק מתהליך התרחבות בחטיבה ובניית תשתיות ומעבדות מתקדמות בתחום הלייזר סיב. "אני חושב שיש תמיד לאן להשתפר, להכניס עוד טכנולוגיות ולדייק את הביצוע באופן מתמיד. זה האתגר שלי וגם הדבר שמעניק לי תחושת שליחות".