נתנאל בן שלו החל לעבוד באלביט בחופשת השחרור מהצבא, ולא תיאר לעצמו שהתפקיד הטכני, אליו הגיע כמעט במקרה כעובד זמני, יתפתח לקריירה מעניינת לשנים קדימה. "השתחררתי משירות קרבי בצבא, ושמעתי שאלביט מחפשת עובדים זמניים לניסויי רדיו. התפקיד שלי היה הכי פשוט שיכול להיות: לנהוג ברכב ולוודא שהמכשירים עובדים בצורה תקינה לאורך הניסוי", הוא מספר בחיוך. "משם התקדמתי – כל הדרך עד לתפקיד שלי היום".
הסיפור שלי
בהמשך דרכו באלביט מילא נתנאל מספר תפקידים בעולמות הנדסת הרדיו. כיום הוא מוביל צוותי פיתוח כלים וולידציה בתחום ה-PHY באגף הרדיו. "אנחנו אחראיים לכל תהליכי הוולידציה ופיתוח הכלים", הוא מספר. "הדיסציפלינה שלנו, PHY, עוסקת למעשה בכל החלק הפיזיקלי של הרדיו. התפקיד שלנו הוא לבנות כלים לפיתוח, דיבאג ובדיקות שיסייעו לפיתוח ולייצור המוצר. העבודה באגף הרדיו בכלל ובמנהל ה-PHY בפרט – מהווה פלטפורמה לחדשנות ויכולת להביא את עצמך לידי ביטוי ולכבוש יעדים. אם יש לך חלום, רעיון ומתודולוגיה – הפלטפורמה וסביבת העבודה יאפשרו לך לממש אותו".
לדבריו, רגע אחד לאורך שנות עבודתו באלביט מדגים את תחושת הגאווה שלו: "הדבר הכי גדול שעשינו היה ליצור מאפס תהליכי אוטומציה ומתודולוגיית בדיקות שלא היו קיימים קודם לכן. ממצב שבו המון באגים ובעיות היו מתגלים בתהליכים מתקדמים בפיתוח, הגענו לנקודה שבה אנחנו מסוגלים לגלות אותן בשלב מאוד מוקדם תוך שימוש נרחב באוטומציה. לראות תהליכים שקידמנו במהלך השנים מצליחים ואף מחלחלים לעוד מקומות סביבנו – זאת תחושה מדהימה".
לנתנאל שישה ילדים בבית. הוא יוצא השכם בבוקר לעבודתו באתר בנתניה, וחוזר בשעות הערב. "שום דבר לא היה אפשרי בלי אשתי, זאת זכות גדולה לחיות איתה. היא עובדת כמורה בית ספר ביישוב ודואגת לילדים ולבית. אנחנו משפחה מלוכדת מאוד ואוהבים לבלות ולטייל יחד".